середа, 08 червня 2016 10:23

Нафта побила позначку $51 і продовжує дорожчати

Нафта побила позначку $51 і продовжує дорожчати

Ціни на нафту перевищили позначку $ 51. Барель Brent подорожчав на 0,16 відсотка до $ 51,52, WTI подорожчав на 0,30 відсотка до $ 50,5. Такий високий рівень цін спостерігався вісім місяців тому. Зростання пояснюють даними про запаси нафти в США, які скоротилися більше очікуваного уровня.Подштовхують подорожчання атаки на інфраструктуру нафтової галузі Нігерії і хороший попит в Китаї.

Про це повідомляє Reuters.

"Запаси нафти в США знизилися на 3,6 мільйона барелів за минулий тиждень, показали дані Американського інституту нафти у вівторок, тоді як опитані Рейтер аналітики очікували скорочення на 2,7 мільйона барелів" - пише видання.

Разом з тим китайський експорт знизився значніше, ніж очікувалося, в травні, в той час як імпорт перевершив прогнози, зміцнивши надії на те, що економіка другого найбільшого в світі споживача нафти може відновлюватися, - припускає Reuters.

"В цілому економічна активність Китаю не вповільнюється так істотно, як очікувалося, що надає підтримку ринку", - сказав Канаме Гокон з брокерської компанії Okato Shoji.

Зараз ви читаєте новину «Нафта побила позначку $51 і продовжує дорожчати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути