Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2016 09:38

Нафта дешевшає на повідомленнях про надлишок видобутку

Нафта дешевшає на повідомленнях про надлишок видобутку

Ціна нафти знижується на тлі надлишку сировини після різкого стрибка вчора ввечері. Вартість бареля Brent опустилася з $46,90 до $45,80, бареля WTI знизилася з $44,69 до $43,62, свідчать дані торгів.

"Напередодні публікації офіційних даних Міненерго агентство S&P Global Platts оцінило зростання запасів нафти в США минулого тижня в 2,8 мільйона барелів, що пов'язано, на думку аналітиків, зі зниженням постачання сировини на американські НПЗ. Опитування аналітиків, проведене Bloomberg, вказує на можливість ще вищого зростання - понад 3,1 мільйона барелів", - повідомляє "Интерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни назвали ціну нафти, яка збалансує бюджет РФ

Міністр нафти Венесуели Еулохіо дель Піно в інтерв'ю телестанції PDVSA оцінив надлишок пропозиції нафти на ринку в 10%, або 9 млн барелів на день. Низка країн, зокрема Нігерія, нарощують виробництво.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро на вихідних заявив, що країни-виробники нафти "близькі" до угоди про заморожування видобутку і можуть оголосити про нього у вересні. Поки що на ринку немає впевненості, що країни-члени ОПЕК і Росія зможуть домовитися. Заморожування видобутку може виявитися недостатнім для стабілізації цін в умовах перевиробництва.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає на повідомленнях про надлишок видобутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути