Ексклюзиви
вівторок, 05 липня 2016 12:11

Нацбанк пообіцяв стабільний курс долара

Нацбанк пообіцяв стабільний курс долара

Згідно зі світовою практикою, Нацбанк опублікував звіт про фінансову стабільність разом з інфляційним звітом, в яких прогнозує стабільність валютного ринку. Регулятор також хоче здешевити кредити і скасувати держгарантії за вкладами.

На думку аналітиків Нацбанку, найбільші економічні та фінансові проблеми України позаду. У найближчі півроку ситуація на фінансовому ринку буде стабільною. Інфляцію прогнозують 12% до кінця року. Ключовими зовнішніми ризиками для стабільності в звіті називають: можливість посилення агресії Росії і обмеження доступу на її ринок, різкі коливання цін на наш експорт і слабкий інтерес інвесторів до економік країн - сировинних експортерів.

Нацбанк очікує, що курс долара буде стабільним, якщо не посилиться конфлікт на Донбасі і не буде значних погіршень умов зовнішньої торгівлі. Стабільність підтримають транші від МВФ та інших кредиторів, відсутність різкого зростання зарплат, пенсій і різких змін у фіскальній політиці.
Кредитування буде відновлюватися повільно через зниження доходів бізнесу. Вартість кредитів поступово знизиться через уповільнення інфляції.

Нацбанк рекомендує прийняти закони, для закриття проблемних і непрозорих банків, почати реформу малоефективних держбанків - Ощадбанку, Укрексімбанку і 2017 року продати Укргазбанк. Крім цього, в Нацбанку чекають, що Ощадбанк нарешті приєднається до Фонду гарантування вкладів. Зараз гроші вкладників гарантує держава.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк пообіцяв стабільний курс долара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути