середа, 01 жовтня 2014 17:46

На збиранні меблів заробляють 8 тисяч гривень на місяць
5

Фото: Надане Юрієм Половинко

На збиранні меблів заробляють 8-12 тисяч гривень. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів підприємець із Вінниці Юрій Половинко.

"У цьому бізнесі величезна конкуренція у великих містах. Починати бізнес у Києві чи Вінниці не варто, але дрібні села і містечка не охоплені такими послугами. Два роки тому працював на доставці в одному з меблевих магазинів. Часто доводилось возити меблі у села. Приїжджаю, а люди просять щоб зібрав. Згодом зрозумів, що пластини під меблі можна купувати оптом і дешевше ніж у магазинах. Через інтернет вийшов на кількох виробників, що доставляють меблеві пластини. Сам почав розробляти конструкції."

Щоб розпочати справу чоловік вклав 50 тисяч гривень, які позичив у родичів. На них придбав полотно для меблів та інструменти: викрутки і шурупи і шуруповерт. Під робочий кабінет відвів кімнату у будинку. Гроші повернув через рік.

"Для початку великих масштабів не потрібно. Достатньо кімнати на 10-12 квадратів де будуть зберігатися заготовки на меблі та інструменти. Клієнтів доведеться шукати самостійно. Не бійтеся їхати у багаті села і пропонувати свої послуги. Я був в гостях в одному селі в просторій кухні, заставленій купою шафок. Запропонував господарям переробити кухню за 6 тисяч гривень. Але переконав, що там буде зручно. Намалював приблизний малюнок на папері. Коли закінчив господарі були в захваті. Вмістились всі їхні речі, та ще й місце лишилося на великий стіл. Потім з того села мав ще понад десяток замовлень."

Друга можливість добре заробляти давати кредити на меблі.

"Короткострокові. Місяць-два, три. Починав з того, що давав розстрочку самостійно. Третину суми власники платили в перший місяць, решту доплачували протягом місяця- двох. Зараз співпрацюю з банками, де люди беруть розстрочку на пів року. Потік таких кредитів збільшується. У людей нема великих сум, а оновити меблі хочеться"

Юрій каже найчастіше замовляють кухні і дитячі кімнати.

"Завжди просять щось нестандартне. Підбираю по приміщенню індивідуально. Одній жінці шафи чіпляв на стелю, бо низькі стелі і на стіні міг почепити лише невеличкі шафи, - каже. - Замовити виходить дешевше ніж купити. Собівартість середньої кухні 3 тисячі гривень"

Зараз ви читаєте новину «На збиранні меблів заробляють 8 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути