пʼятниця, 13 листопада 2015 16:57

На вітражному розписі заробляють вісім тисяч гривень
6

На розписі вітражного скла майстри заробляють від двохсот до вісьми тисяч гривень. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла майстриня Катерина Лазаренко з Чернігова.

"Розписати можу будь-який предмет декору з скла, дзеркала чи кераміки. Часто клієнтам, сама пропоную ідеї для розпису" - каже Катерина Лазаренко.

Займається вітражним декором понад 10 років. Два роки тому відкрила власну майстерню. Найцікавіше замовлення над яким працювала - вітражні двері. Заробила на них - 8 тис. грн.

"Працювала 14 днів, вийшли надзвичайними. Кольорова гамма дуже різнобарвна. Над таким замовленням дуже цікаво працювати. Додому приходила не раніше 8 вечора. Виписувала міліметр за міліметром" - додає майстриня.

З 2006 по 2010 рік виставляла свої роботи в Експоцентрі на різних виставках, має дипломи.
Рекламується в соціальних мережах, на сайтах рекламних оголошень, роздає буклети та флаєра.

"Замовлення роблять не бідні люди. Часто просять на подарунки лампи, плафони, вази.
Зараз попит зменшився, ціни виросли. Вартість роботи залежить від ступеня важкості роботи та затрат на матеріали" - продовжує.

Замовляє польські фарби в Коломиї, голландські - в Києві. Каже, контур коштує 90 грн. За банку з фарбою 15 мл віддає 100 грн.

Катерина Лазаренко всі розрахунки, замовлення матеріалів, виконання робіт робить сама.
В середньому над малим розписом працює тиждень. Якщо це фасад з великою кількістю кольорів, то місяць-півтора. Над склом для дверей різної кольорової гамми теж місяць.

"Найдешевше продала віконце 40 на 50 см за 200 грн. Працювала над ним чотири дні. Якщо матеріал є в наявності і не треба замовляти, то одразу й приступаю. Буває таке, що місяцями чекаю тільки матеріалу, а ще робота, то 2-3 місяці клієнт чекає. Розпису навчилася сама. В мене мама гарно малювала. Вже й син займається художньою ліпкою".

Зараз ви читаєте новину «На вітражному розписі заробляють вісім тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути