понеділок, 11 серпня 2014 13:35

На Світязі добре заробляють на оренді, пончиках та рибі
7

Місцеві на Світязі заробляють також на продажі сувенірів
Фото: надані Ігорем Назаруком
Добре продаються футболки з гербами та гаслами

На озері Світязь на Волині цього року багато туристів зі сходу. Дехто приїхав відпочити, дехто переселився сюди з дітьми на період проведення АТО на Донбасі.

"Думали, що цього року на заробітки не доведеться жалітися, а номера будуть заброньовані по вересень, бо в анексований Крим ніхто не їде, але не так сталося, як гадалося, - розказує Олександр Романович з міста Шацьк на Волині, який має міні-готель на Світязі. – Частину туристів втратили через холодний і дощовий червень. Не приїхали білоруси, які щороку у нас відпочивали. Зате маємо туристів з усієї України. Світязь замінив людям море. Ще стільки відпочивальників зі сходу не пам'ятаю. Вони ж раніше до нас їхати боялися, обзивали бандерівцями. А тепер дехто залишитися збирається, хати собі придивляються".

Кімнату у місцевих можна орендувати за 50-80 грн з людини.

"Дехто з місцевих навіть переселяється жити у тимчасівку, а в будинок заселяє туристів. Літній сезон годує волинян рік, - говорить Олександр Романович. - Якщо віддають кімнату дуже дешево – тобто 40-50 гривень з людини, то більш за все усі зручності надворі. Митися доведеться під літнім душем. На базах і в санаторіях номер від 250 гривень за добу. Харчування можна замовити за окрему плату".

За словами Олександра, розваг вистачає. Можна поїхати на екскурсію або взяти в оренду катамаран чи човен. Можна порибалити або просто позасмагати на пляжі. На кожній базі є більярд і настільний теніс.

Доїхати на Світязь можна з Луцька або Ковеля за 60 і 40 грн відповідно.

На Світязі добре заробляють на оренді, пончиках та рибі. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів турист Ігор Назарук.

"Відпочиваю тут не перший рік, - каже Ігор. – Таких цін, як цього літа, я не пригадую. Пончики – від 4 гривень. Деякі сімї на пончиках з сиром, вишнями і згущеним молоком заробляють по 400 гривень за день. Продають на пляжі. Маленька таранька по 50 гривень, трохи більша – по 120. Навіть на пиві намагаються заробити. У супермаркетах по 6-7 гривень за пляшку, а на Світязі біля пляжу його перепродують по 10-12. На пляшці горілки наварюють 8-10 гривень. Краще разом із номером замовляти триразове харчування за 100 гривен. Так будете нормально харчуватися, ще й зекономите".

Зараз ви читаєте новину «На Світязі добре заробляють на оренді, пончиках та рибі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути