пʼятниця, 10 квітня 2015 15:30

На нутріях заробляють 5 тисяч гривень
5

Фото: Сергій Трохименко

М'ясо нутрій продають по 60 грн за кілограм. За місяць ферма нутрій може принести до 5 тисяч гривень доходу. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів підприємець Сергій Трохименко із села Юрївка Приморського району Запорізької області. Він десять років займається розведенням нутрій.

"Новачкам раджу починати з 5 сімей, щоб мати дохід на кінець року. Потрібно вкластися на клітки чи облаштування вольєру. Для нутрій все має бути з металу, бо дерево перегризуть. У їжі ці тварини невибагливі. Коли настає сезон зеленої трави, їдять траву добре, люцерну, конюшину. Крім того підгодовую їх ще сумішшю зерна, шротом, макухою і крейдою. До хвороб теж досить стійкі, не потребують прививок, як кролі", - розповів чоловік.

На нутріях можна заробляти трьома способами: здаючи м'ясо, шкіру, та продаючи молодняк.

"Одна нутрія на розведення — 120 гривень. За раз беруть по десять тварин. Ферма може окупитися за два роки, - каже чоловік. - Ще зручно, що за тваринами не потрібно доглядати. Годівля щодня забирає 15-20 хвилин, а чистити вольєри потрібно максимум тричі на рік. До того ж, тварини не шумні. Запросто можна організувати ферму в міському гаражі."

Шкірки тварин скуповують по 60-70 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «На нутріях заробляють 5 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути