пʼятниця, 12 вересня 2014 15:25

На 20 відсотків подорожчає ремонт взуття
6

Шкіра подорожчала на 50 відсотків, решта матеріалів, які використовують для ремонту, – майже удвічі
Фото: надані Євгенієм Філоненко
Коли стало холодніше, люди понесли ремонтувати взуття

У столичних майстернях з ремонту взуття піднімають ціни за послуги. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів Євгеній Філоненко, який має власну взуттєву майстерню у місті Вишневе під Києвом.

"Вартість ремонту якщо ще не зросла, то зросте з 1 жовтня, - говорить Євгеній. – Інакшого виходу у майстрів нема, бо шкіра подорожчала на 50 відсотків, решта матеріалів, які ми використовуємо для ремонту, – майже удвічі".

За словами Філоненка, у майстрів, які ремонтують взуття, восени завжди найкращі заробітки.

"Але стільки взуття, як цього року, у мене ще не було, - каже Євгеній. - Весь вагончик заповнений. Замовлення приймаю, але доведеться чекати 7-10 днів. Раніше такі босоніжки, як у вас, міг того ж дня підшити і віддати. Але в мене черга. Ви 94-та. Роблю по 15 пар щодня. Тільки в неділю нічого не шию, не перетягую і не підбиваю".

Орендує кіоск. Взуття розфасоване по нішах на полиці. Щойно підбив каблук у чорних лакованих жіночих туфлях. Береться підшивати коричневі чоловічі черевики.

"Якщо влітку заробляв по 2-3 тисячі в місяць, то у вересні-жовтні точно матиму по 10. Як похолодало, люди понесли взуття ремонтувати, - пояснює Філоненко. - Одна жінка вчора здала шість пар взуття – свої, чоловіка, доньки, зятя і двоє дитячих чобітків. Каже, торік би все повикидала і нові купила. А зараз нормальне взуття по тисячі гривень коштує. Люди мусять старе носити. Комуналку підняли, продукти подорожчали на 50 відсотків".

Поставити набойки на підбори коштує від 30 грн, підшити підошву – від 80. Заміна замка (бігунка) – 25-50 грн залежно від його довжини. Піднімати ціни Філоненко планує з 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «На 20 відсотків подорожчає ремонт взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути