четвер, 25 грудня 2014 16:48

Москаль просить уряд вивести з Луганщини тисячі тон вугілля, які лежать "мервим вантажем"

Москаль просить уряд вивести з Луганщини тисячі тон вугілля, які лежать "мервим вантажем"
Фото: gazeta.ua

На складах у Луганській області "мертвим вантажем" лежить більше 140 тисяч тонн необхідного для ТЕС вугілля, а в Україні в цей час закликають до жорсткої економії світла.

Про це на своєму офіційному сайті написав губернатор Луганщини Геннадій Москаль.

"Об'єднання "Первомайськвугілля" та "Лисичанськвугілля" в Луганській області стали заручниками невдалого менеджменту в Україні. В той час, коли на теплоелектростанціях України катастрофічно не вистачає вугілля, і по всій Україні закликають до жорсткої економії електроенергії, на складах "Первомайськвугілля" знаходиться 55 тисяч тонн незатребуваного вугілля, а на складах "Лисичанськвугілля" — 87 тисяч тонн незатребуваного вугілля. Для порівняння - 40 залізничних вагонів вміщають усього 2 тисячі 300 тонн вугілля", - заявляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"На сьогодні уряд заборгував "Первомайськвугіллю" та "Лисичанськвугіллю" 120 мільйонів гривень заробітної плати. Донецька залізниця, управління якої залишилося в окупованому так званою ДНР Донецьку, не може виконувати свої функції на підконтрольній Україні території й вивезти вугілля зі складів. Через відсутність дизпалива зупинені практично всі приміські дизель-поїзди", - додав він.

Москаль просить Міністерство інфраструктури України розв'язати "цей вузол дуже простим способом" : "від'єднати від Донецької залізниці залізничну інфраструктуру, що залишилася на контрольованій Україною території Луганської області, й приєднати її до Південної залізниці, управляння якої знаходиться в Харкові".

Москаль зазначив, що направив відповідного листа прем'єр-міністру України з прохання невідкладно вирішити порушені в ньому питання.

Зараз ви читаєте новину «Москаль просить уряд вивести з Луганщини тисячі тон вугілля, які лежать "мервим вантажем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути