середа, 13 липня 2016 11:52

Мораторій на продаж землі в Україні побив світовий рекорд

25 років в Україні діє заборона на продаж землі сільськогосподарського призначення, що на 2 роки довше попереднього світового рекорду - 23 роки діяв подібний мораторій у Бразилії. Запроваджений в Україні як тимчасовий 2001 року, його подовжували 7 разів — 2004, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012 і 2015 років.

Про це повідомляє "Економічна правда" за матеріалами дослідження "CASE-Україна".

"Від мораторію страждають не найзаможніші верстви населення: 68% земель або 27,7 млн га перебувають у власності селян-пайовиків. 1,6 млн власників паїв - пенсійного віку. Вони не мають змоги самотужки обробляти землю, живуть у бідності через неможливість вигідно здати в оренду, продати чи заставити власний пай", - пише видання.

Мораторій стосується щонайменше 16% громадян.

Нагадаємо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення діє до 1 січня 2017 року. Після цього її не скасують автоматично. Верховна Рада має ухвалити рішення - подовжувати далі чи скасувати. А також прийняти окремий закон про обіг земель сільськогосподарського призначення.

 
Зараз ви читаєте новину «Мораторій на продаж землі в Україні побив світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути