Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2016 12:50

Міністр розповів, коли скасують збір із купівлі валюти

Міністр розповів, коли скасують збір із купівлі валюти

Скасування збору до Пенсійного фонду з операцій із купівлі готівкової іноземної валюти можливе в листопаді, заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Про це повідомляє УНІАН.

Міністр підтвердив, що питання скасування пенсійного збору з купівлі валюти обговорювали під час підготовки меморандуму з МВФ.

"Позиція Мінфіну - цього не робити, тому що це - зниження доходів бюджету. Але ми це підтримали, тому що розуміємо, на що цей крок спрямований - щоб прибрати тіньові обороти. Тому ми це підтримали і в листопаді маємо впровадити", - сказав Данилюк.

Міністр пояснив, що в поточному проекті бюджету цей збір передбачений, оскільки бюджет заснований на чинній базі, проте ще є час, щоб відкоригувати проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні знизиться прибутковість депозитів

Нагадаємо, в Національному банку України неодноразово заявляли, що скасування пенсійного збору з купівлі готівкової валюти знизить обіг тіньового ринку в Україні, який, за оцінками експертів, сягає $1 млрд щомісяця.

Обов'язковий пенсійний збір з купівлі валюти в готівковій та безготівковій формах за ставкою 0,5% ввели для юридичних і фізичних осіб 2014 року. На початку 2015 року ставку збору підвищили до 2%. Юридичні особи та операції з безготівкової купівлі валюти звільнили від сплати збору.

Зараз ви читаєте новину «Міністр розповів, коли скасують збір із купівлі валюти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути