вівторок, 27 січня 2015 15:35

Медведєв погрожує "необмеженою реакцією" на відключення від SWIFT

Медведєв погрожує "необмеженою реакцією" на відключення від SWIFT
Фото: zn.ua

У разі прийняття рішення Заходу відключити Росію від міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів SWIFT, реакція Російської Федерації буде "без обмежень". Про це заявив у вівторок прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, повідомляє Прайм.

"В черговий раз почали міркувати з приводу обмеження по системі супроводу платежів, так званого "свіфту". Поживемо-побачимо, що буде відбуватися. Звичайно, в разі прийняття таких рішень, хотів би зазначити, що наша економічна реакція і взагалі всяка інша реакція буде без обмежень", - заявив Медведєв на нараді з тваринництва.

Нагадаємо, що товариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій (SWIFT) зобов'язане відключити російські банківські установи від свого сервісу, якщо цей захід буде ухвалений Євросоюзом та набуде законодавчої сили у Бельгії.

Як відомо, з ініціативою про виключення Росії із SWIFT влітку 2014 року виступила Велика Британія. Така вимога міститься також в одній із резолюцій Європарламенту.

Про введення цієї санкції щодо Росії в Європі знову заговорили через загострення військового конфлікту на Донбасі, зокрема, після теракту в Маріуполі, коли загинули 29 жителів міста, понад сто були поранені.

Як повідомляє ЛігаБізнесІнформ, міністри закордонних справ країн Європейського союзу розглянуть можливість відключення Росії від SWIFT на зустрічі 29 січня.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв погрожує "необмеженою реакцією" на відключення від SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути