Ексклюзиви
середа, 29 червня 2016 23:12

Луценко оголосив війну винуватцям несправедливої ціни на газ

Луценко оголосив війну винуватцям несправедливої ціни на газ

Генпрокурор Юрій Луценко оголосив про намір боротися з "тіньовими ділками на газовому ринку" України, через діяльність яких склалася несправедлива ціна на газ для населення.

Про це він заявив у середу на брифінгу після засідання Комітету ВР з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради щодо справи нардепа Олександра Онищенка. Його підозрюють в організації газової схеми, що завдала державі 3 млрд грн збитків, повідомляє "Укрінформ".

"Ми маємо намір давати оцінку всім ділкам на газовому ринку і це не стосується окремо пана Онищенка чи ще якогось пана. Ідеться про оцінку розкрадання державних ресурсів, які призвели до занепаду бюджету і пограбування людей. Цим і будемо займатись", - наголосив генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко зустрівся з Онищенком на комітеті

За словами Луценка, Генпрокуратура серйозно взялася за "тіньових ділків на газовому ринку".

Він зазначив, що нині існує величезна справа, яку веде ГПУ щодо розкрадання у сфері газовидобування навколо державної компанії "Укргазвидобування".

Генпрокурор звернув увагу, що "багато років її обсідали різні спеціально створені фірми в різних статусах, які нанесли збитки державі приблизно на 40 мільярдів гривень, що в 10 разів більше, ніж усі капітальні вкладення держави за рік".

Луценко переконаний, що через це в Україні встановлюють несправедливі тарифи для людей та підприємств.

Як зазначив Луценко, ціна на газ збільшена щонайменше на половину, яку кладуть до своїх кишень "приватні ділки".

"Як тарифи можуть бути справедливими, якщо половину ціни крадуть через фіктивні фірми в кишені приватних ділків, які сидять у Верховній Раді? Скажіть, як може бути інакше, якщо рентні платежі взагалі не платяться тими, хто сидить у Верховній Раді. Безумовно, це буде гаряча битва", - наголосив він.

Генпрокурор підкреслив, що держава має видобувати і продавати газ самостійно, при цьому пам'ятаючи про соціальний захист населення.

Раніше повідомлялось, середній тариф на газ для населення за 2 роки зріс в 8,2 разу, а тариф на опалення - в 4,5 разу.

Зараз ви читаєте новину «Луценко оголосив війну винуватцям несправедливої ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути