Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2014 16:50

Куртки і пуховики перед Новим роком подешевшають на 10 відсотків
7

У київських магазинах джинси, які коштували 499 гривень, зараз продають по 350
Фото: Яна Романюк
Куртки та пуховики поки продають по стартових цінах, але ближче до новорічних свят вони стануть дешевшими на 10 відсотків

Новорічні розпродажі почнуться за два тижні до Нового року, але цінами навряд чи порадують. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів столичний шопер Вадим Сітуха.

"На великі знижки цієї зими розраховувати не варто, - говорить Сітуха. – Ціни спустять максимум на третину і то на продукцію, яка лежить на прилавку другий рік. Через те, що долар зараз маємо по 16 гривень, надіятися на здешевлення товарів марно. Перед тим, як спустити ціну, продавці і власники магазинів переклеять цінники відповідно до курсу і тільки тоді вкажуть акційну ціну".

Шопер радить купувати одяг, який можна носити кілька років.

"Зараз вдалий час, щоб купити річ, на яку давно збирали гроші, - каже Вадим. – Купуйте дублянки, пуховики, шкіряне взуття. Зараз вигідно інвестувати в одяг, а не купувати долар за таким високим курсом".

За словами шопера, магазини змушені розщедритися на знижки, щоб виручити більше грошей.

"Деякі бутики після зимових розпродажів можуть закритися. Особливо це стосується маленьких крамниць. Їм стало невигідно торгувати. Бо ще у вересні вони закупляли товар з розрахунку, що долар коштуватиме 14-15 гривень, але тепер така ціна не відповідає реальності. Навіть якщо вони збудуть завезений товар, не факт, що відіб'ють свої гроші".

Більших розпродажів варто чекати до кінця січня та початку лютого.

"До цього багато магазинів будуть лише вдавати, що ціни спустили, а розпродажі використовуватимуть як рекламну фішку, - пояснює Вадим. – Передноворічні знижки більше стосуватимуться будматеріалів, несезонних спорттоварів, наприклад, самокатів і велосипедів, побутової техніки – як правило застарілих моделей".

Вже зараз у кількох магазинах спустили ціни на сукні та джинси.

"Джинси, які коштували 499 гривень, зараз продають по 350. Сукню можна придбати за 400-500 гривень. Куртки та пуховики поки продають по стартових цінах, але ближче до новорічних свят вони стануть дешевшими на 10 відсотків. У лютому ціни спустять ще. Це громіздкий товар, який займає багато місця. Ніхто не хоче, щоб він залежувався до наступного сезону", - запевняє Сітуха.

Зараз ви читаєте новину «Куртки і пуховики перед Новим роком подешевшають на 10 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути