Ексклюзиви
четвер, 30 квітня 2015 18:09

"Курс і далі може триматися на рівні 21 гривня за долар" - екс-заступник голови Нацбанку

"Курс і далі може триматися на рівні 21 гривня за долар" - екс-заступник голови Нацбанку
Фото: www.62.ua

НБУ прийняв правильне рішення щодо курсової політики.

Про це розповів Gazeta.ua економіст, екс-заступник голови Нацбанку Олександр Савченко.

"Долар подешевшав для хорошого настрою споживачів. Національний банк прийняв правильне рішення: чим кращий настрій у людей, тим менше бажання міняти гривні на долари", - розповів Савченко.

"Погано те, що курс гривні тримають адміністративними методами. Обмежують продаж доларів для імпортерів, штучно стримують попит на валюту, - говорить він.

На думку експерта, для підтримки курсу гривні треба збільшувати кредитування, а не використовувати валютні резерви та адміністративні обмеження.

"За перший квартал маємо 15 відсотків падіння ВВП, з них не менше п'яти відсотків - "заслуга" Нацбанку. Курс і далі може триматися на рівні 21 гривня за долар, або й посилювати ще більше. Але буде й надалі падати виробництво валового внутрішнього продукту. Такого падіння немає жодна країна світу. Уряд не реагує. Народ терпить. Доходи зменшуються", - говорить Савченко.

Нагадаємо, 30 квітня Нацбанк встановив офіційний курс долара на рівні 21,04 гривні. Це на 1,24 гривні менше, ніж у середу. Євро подешевшав у четвер на 1,17 гривні до 23,15. Такий курс валют буде діяти з 1 по 4 травня.

Зараз ви читаєте новину «"Курс і далі може триматися на рівні 21 гривня за долар" - екс-заступник голови Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути