пʼятниця, 30 вересня 2016 15:41

Куди українці найбільше їдуть відпочивати

Куди українці найбільше їдуть відпочивати
uzhgorod.net.ua

Порівняно з попередніми двома роками цей сезон туроператори називають вдалим. Цього сезону українці найбільше їздили в Туреччину. Вітчизняні курорти вищого класу не становили конкуренцію іноземним через традиційну відсутність сервісу.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла менеджер компанії "Світлана Тур" Анна Костиря.

"В Україні літо – це Одещина та Херсонщина, активні тури Карпатами. За іноземними напрямками лідирують Туреччина, Болгарія. Особливо - автобусна Болгарія. Улітку можна було відпочити за 300 евро на двох у чотиризірковому готелі з дворазовим харчуванням", - каже Анна Костиря.

Тури до Туреччини то стрімко дорожчали, до дешевшали. На початку сезону, в квітні, вони впали у ціні на третину.

"Потім Туреччина стрімко дорожчала, семиденна путівка до п'ятизіркового готелю на двох піднялася в ціні до 800 доларів. Подешевшання було в кінці липня, коли в країні відбулися теракти та державний переворот. Тоді тур до чотиризіркового готелю можна було купити за 350-400 доларів на двох, до п'ятизіркового - за 500-550. У серпні ціни знову стали стабільними. Нині у країні оксамитовий сезон. До середини жовтня ціни на тур до п'ятизіркового готелю становитимуть 600-700 доларів на двох. У кінці жовтня подешевшають на 100 доларів", - каже експерт.

Вітчизняні готелі в курортних містах не становили конкуренцію іноземним курортам через високі ціни та поганий сервіс.

"В Україні немає такого сервісу як в Туреччині та Єгипті. В готелях Одеси або Чорноморська з хорошим розташуванням одна ніч обійдеться 1000 гривень. Відпочинок у турецькому готелі на добу виходить близько 100 доларів на двох. Але тут "все включено" - і авіапереліт, і харчування. Єгипет трошки дорожчий - від 120 доларів на добу", - коментує Анна Костиря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок за кордоном подешевшає на третину

Охочі відпочити на українських курортах орієнтуються на бюджетний варіант. Тижневий відпочинок у Скадовську коштував від 1,8 тис. грн. У Лазурному за тиждень просили 2 тис. грн.

"За ці гроші входить проїзд автобусом та проживання протягом 6 днів без зручностей. Тиждень у Карпатах з проїздом, проживанням та екскурсіями обходився цього сезону майже в 2 тисячі гривень", - уточнює вона.

Нагадаємо, українських туристів у Туреччині стало вдвічі більше.

Зараз ви читаєте новину «Куди українці найбільше їдуть відпочивати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути