Ексклюзиви
середа, 22 жовтня 2014 17:23

Київрада продасть землі на півмільярда гривень

Київрада продасть землі на півмільярда гривень
Фото: tvoemisto.tv

Влада Києва розраховує виручити з продажу земельних ділянок через процедуру аукціонів приблизно 0,5 мільярда гривень.

Про це повідомив голова постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування Володимир Прокопів під час проведення перших за шість років земельних торгів у Києві, передає Інтерфакс.

"Ми сподіваємося, що зможемо виставити на ринок велику кількість ділянок, ми б хотіли отримати від аукціонів близько 0,5 млрд грн", - сказав він журналістам.

Голова Київради Віталій Кличко в ході торгів розповів, що кошти від продажу землі на аукціонах столична влада планує направити на розвиток зокрема інфраструктури, а також соціальної сфери Києва.

Він зазначив, що дефіцит столичного бюджету на сьогодні становить близько 3 млрд грн.

Як повідомляла Gazeta.ua, сьогодні, 22 жовтня, на торгах в Києві з молотка пустили першу ділянку. За земельний наділ у 788 квадратних метрів у Святошинському районі виручили 2 мільйони 377 тисяч гривень 75 копійок.

Раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман заявляв, що з середини жовтня земельний кадастр в Україні стане публічним, а ділянки продаватимуть виключно через аукціони. Крім того, міністр обіцяв, припинити практику одноосібного прийняття рішень по землі. Відтепер такі рішення будуть прийматися тільки за погодженням із місцевими радами. 

Зараз ви читаєте новину «Київрада продасть землі на півмільярда гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути