четвер, 04 вересня 2014 09:10

Кілограм кавунів подорожчав на 2 гривні

Кілограм кавунів подорожчав на 2 гривні

Олег Назарук торгує кавунами біля столичного метро Дарниця. 1 кг ягід у нього коштує 4,5 грн. У середині серпня продавав по 3-3,2 грн.

"Кавуни подорожчали всюди. Навіть у Херсоні закупівельну ціну підняли, - говорить Назарук. – Одні кажуть, що цього року кавуни погано вродили. Урожай невеликий, бо в Херсоні було спекотне літо. Мало дощу, а кавуну, крім сонця, треба вологу. Ягоди брав по 90 копійок, а тепер 1,2 гривні за кілограм. От тільки бензин подорожчав. Довести їх у столицю коштує недешево".

За словами продавця, кавуни кияни купують часто, особливо коли повертаються з роботи.

"Якщо раніше усі брали цілий кавун, то тепер просять відрізати половинку чи четвертину, - пояснює Олег. – В інших районах Києва, де раніше можна було купити за 3 гривні, продають по 5 гривень за кіло. Кілограм кавунів подорожчав на 2 гривні. Я більше ціну піднімати не наважуюся. Цей товар – не картопля, довго лежати не може. Прим'яті та розбиті віддаю по 2 гривні за кілограм".

У серпні-вересні ціни на кавуни мали навпаки впасти.

"Дехто не купував кавуни і дині у липні, бо надіявся, що до кінця серпня та у вересні ціни опустяться, як і щороку, але цей рік на інші не схожий, - розказує продавець. – Щоб заробити, треба самому поїхати за кавунами у Херсон і купити їх у того, хто ягоди виростив. Якщо брати товар у перекупщиків, то більше 50 копійок на кілограмі не заробиш".

Як зізнається підприємець, торік на кілограмі кавунів заробляв близько 1,5 грн.

"Якщо врахувати закупівельну ціну і витрати на перевезення кавунів з Херсона у столицю, то зараз на кілограмі продавець має 2-2,5 грн", - пояснює Назарук.

Киянин Ігор Шевчук купує кавуни для дружини.

"У серпні відпочивали на Херсонщині. Там їли кавуни по 1,5 гривні за кілограм. Солодші і смачніші, ніж ті, що у Києві продають, - розповідає. – Те, що ціну на кавуни підняли, мою сім'ю не дивує. Виросло в ціні усе. На 10-15 гривень подорожчало м'ясо та ковбасні вироби, на 1-1,5 гривні – деякі сорти хліба. Кавуни і дині подорожчали не тільки у Києві. Ціни підняли у Львові і в Житомирі. Їздили туди до родичів. Дешевше, ніж по 4 гривні, кавун годі шукати".

Зараз ви читаєте новину «Кілограм кавунів подорожчав на 2 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути