Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2016 15:57

Із початку року Служба зайнятості працевлаштувала понад 10 тис. людей з інвалідністю

 

Державна служба зайнятості активно займається працевлаштуванням осіб із обмеженими можливостями та адаптацією їх на ринку праці. Так, за січень-жовтень 2016 року роботу за сприяння Служби зайнятості отримали 10 066 таких людей, ще 3 601 осіб з інвалідністю пройшли професійне навчання і майже 200 відкрили власну справу.

Про це сьогодні повідомив в. о. голови Державної служби зайнятості (центрального апарату) Валерій Ярошенко, інформує прес-служба відомства.

"Головна мета служби зайнятості полягає в тому, щоб кожен українець мав гідну роботу із достойною заробітною платою, а кожен роботодавець - сумлінних працівників. Кожного місяця ми вдосконалюємо наші послуги і вони стають якіснішими та доступнішими. Звісно, реформа наших послуг стосується і людей з особливими потребами. Ми приділяємо особливу увагу цій категорії громадян, і за 10 місяців цього року роботу знайшли понад 10 тисяч людей. При цьому, працевлаштування – це лише частина послуг, які можуть отримати у службі люди з особливими потребами. Наприклад, після навчання 90% одразу знаходять роботу", - наголосив на в. о. голови Державної служби зайнятості (центрального апарату) Валерій Ярошенко.

За його словами, протягом 10 місяців 2016 року до служби зайнятості звернулися 39,1 тис. осіб з інвалідністю. Для порівняння: кількість вакансій, поданих роботодавцями до служби зайнятості, які передбачають працевлаштування осіб з особливими потребами, за січень-жовтень 216 року становила всього 20,9 тис. одиниць. На початок грудня на обліку в службі зайнятості перебуває близько 13,5 тис. людей з інвалідністю.

Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно соціалізуватися у суспільстві. Служба зайнятості приділяє особливу увагу цій категорії громадян. Зокрема, впроваджуються нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування людей з інвалідністю.

У будь-якому центрі зайнятості кожна особа, яка шукає роботу з адаптованим місцем для працевлаштування людей з інвалідністю, може отримати повний спектр послуг нарівні з іншими. Окрім наявних вакансій, людині пропонують послуги з професійного навчання та професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації. Якщо особа не знає, чим може займатися в майбутньому або бажає змінити сферу діяльності – у службі працюють кваліфіковані фахівці, які допоможуть визначити професійну схильність за спеціальними профорієнтаційними тестами.

 

"Більшість людей з обмеженими можливостями дуже сильні духом. А тому все частіше створюють самі для себе комфортні умови праці і стають підприємцями. У службі зайнятості допоможуть і тут. Не лише нададуть фінансову підтримку, а й навчать, як правильно все організувати, щоб власна справа не стала "одноденкою", а приносила дохід. З початку року 193 людини з обмеженими можливостями відкрили власну справу", - зазначив Ярошенко.

Згідно з чинним законодавством, люди з інвалідністю належать до категорії громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Спільно з роботодавцями в центрах зайнятості часто організовуються ярмарки з презентації актуальних вакансій підприємств, установ, організацій. А віднедавна набуває популярності дистанційна он-лайн співбесіда, що дуже зручно як для роботодавця, так і для шукача роботи.

До того ж, послуги служби зайнятості доступні, адже центри розміщені в кожному районі у всіх областях України. Усі приміщення оснащені пандусами та кнопками виклику спеціалістів, які допоможуть піднятися у приміщення і розібратися у питаннях, які цікавлять. Адже з цією категорією працює окремий фахівець, який приділяє дещо більше часу на прийом, ніж зазвичай.

Для осіб з вадами зору в приміщеннях центрів встановлені покажчики кабінетів, залів, поверхів зі шрифтом Брайля. У спеціальних куточках для осіб з обмеженими можливостями кожен охочий може самостійно ознайомитися з усіма нормативними документами й актуальними послугами служби зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Із початку року Служба зайнятості працевлаштувала понад 10 тис. людей з інвалідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути