неділя, 28 вересня 2014 16:30

Ікра подешевшала на 20-70 гривень
5

Деякі виробники спустили ціни на ікру, щоб збути торішній товар і завезти до новорічних свят свіжу продукцію
Фото: Яна Романюк

У київських супермаркетах подешевшала ікра. Залежно від виробника ціни на ікру щуки та лососеву спустили на 20-70 грн.

"Деякі виробники спустили ціни на ікру, щоб збути торішній товар і завезти до новорічних свят свіжу продукцію, - говорить директор одного зі столичних супермаркетів Андрій Цибульський. – Знижки на цей товар зараз можна зустріти у кожному київському магазині".

Найдешевше віддають продукцію, завезену з Росії. На кількох банках з ікрою вказано лише адресу потужностей, де ікра була розфасована.

"В Україну ікру привозять зі Штатів, Канади і Росії, - каже Андрій Леонідович. – Але не всі виробники вказують, звідки було завезено продукт до розфасування. Насправді це протизаконно. Покупець повинен знати, що він купує і збирається з'їсти. Коли купуєте ікру, не керуйтеся принципом: чим вища ціна – тим краща якість. У даному випадку дуже легко помилитися. Ікру треба дегустувати. Виробники різні, продукція завезена з різних країн, та і вага баночок з ікрою різна – від 100 до 140 грамів".

Нову партію ікри будуть продавати уже по нових завищених цінах.

"Хто любить ікру, раджу купити кілька баночок, бо далі вона буде тільки дорожчати, - застерігає Цибульський. – Зверніть увагу на термін придатності. Якщо він дозволяє зберігати продукт ще кілька місяців, то вже зараз можна купити ікру до новорічного столу".

Покупці біля прилавка з ікрою зупиняються, цінами цікавляться, але товар до свого кошика не беруть. Натомість купують оселедець із сусіднього прилавка, креветки з морозильної камери.

"Востаннє ікру купували на Новий рік, - каже киянин Олексій Ващук. – У супермаркеті довго вагалися, яку обрати. Купили баночку за 42 гривні і ще одну за 89. Вдома не могли повірити. Дешевша виявилася смачнішою. Зернятка у ній були цілі. У дорогій було більше юшки, ніж зернят. На собі переконався, що ціна тут не показник. Зараз мене ціна ікри не цікавить. Краще кілограм м'яса купити".

Більшість покупців вважає, що ціни на ікру спустили через бойкот російських товарів. У супермаркетах ситуацію з бойкотом не коментують. Але на продукти, завезені з Росії ціну спускають щотижня. Дещо з товарів, які раніше імпортували з Росії, тепер завозять з країн ЄС. Про це споживачів сповіщають наклейками на упаковках та прапорцями біля цінників.

Зараз ви читаєте новину «Ікра подешевшала на 20-70 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути