Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2015 11:50

Гонтарева розповіла, коли скасують усі валютні обмеження

Гонтарева розповіла, коли скасують усі валютні обмеження
Фото: fdlx.com

Національний банк України має намір повністю зняти валютні обмеження ближче до середини 2016.

Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева у відеозверненні до учасників Одеського фінансового форуму, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми почали поступову лібералізацію всіх наших адміністративних обмежень. Більш того, наше завдання на сьогодні - не тільки прибрати всі адміністративні обмеження, які були введені у вересні торік і в лютому цього року, але ми хочемо вийти з цих обмежень в абсолютно нове життя, життя без декрету про валютне регулювання, датовим 1993 роком. Він застарів ще у 1998 році. Ми вже розпочали лібералізацію і поступове скасування обмежень, але повне скасування ми готуємося зробити, напевно, до середини наступного року. Це все відбувається етапами, в середині наступного року ми хочемо вийти в зовсім нове валютне регулювання", - сказала вона

При цьому Гонтарева пояснила, що НБУ вводив обмеження тому, що не працювали інші інститути влади: податкова, митниця, фінмоніторинг, судова система, прокуратура, регулювання ринку держфінпослуг та ринку цінних паперів.

"Однозначно, лібералізація ринку, яка нас чекає, передбачає, що всі інші інститути влади почнуть добре працювати, і ми в це віримо, ми допомагаємо їм здійснювати наші реформи", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева розповіла, коли скасують усі валютні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути