Ексклюзиви
четвер, 19 листопада 2015 14:50

Гарбузи з Гондурасу, "Олейна" з Воронежу - чим росіяни замінюють українські продукти
15

Засіб від комарів OFF - один з небагатьох товарів для дітей українського виробництва, що продається в Росії. Його виробляють у Києві на фабриці ТОВ "СК Джонсон" - стовідсоткової "дочки" американської компанії Johnson&Johnson.
Фото: dw.com
Під брендом "Ушастий нянь" виробляється більше десятка товарів для дітей. Частина з них, зокрема, пральний порошок, вироблялася в Україні. У червні цього року Росспоживнагляд заборонив продаж порошку, нібито через його токсичність. Сьогодні з усієї лінійки товарів українського виробництва, в РФ продається тільки плямовивідник.
Росспоживнагляд заборонив продавати в Росії засоби для прибирання Mr. Muscle, вироблені в Києві. В супермаркетах ще можна зустріти побутову хімію цієї марки. Щоправда, "Експерт для кухні" пропав безповоротно, залишився тільки "Професіонал для скла".
Росспоживнагляд заборонив також кілька українських засобів для очищення туалету. Зокрема, "Супер Силу" і "Видимий ефект". У продажу лишається тільки "Утенок".
Заборони РФ поки не стосуються відомих марок мила, вироблених на українських заводах. Це Camay і Safeguard.

З прилавків російських магазинів зникли понад 60% українських товарів.

Більшість із тих, що лишились, зроблені на заводах міжнародних компаній в Україні, але РФ і їх прагне заборонити, пише "Deutsche Welle".

Як зазначає видання, тільки у першому кварталі цього року імпорт українських овочів в РФ упав майже на 70%. Шукати їм заміну доводиться в екзотичних місцях. Так, гарбузи привозять з Гондурасу.

Водночас, багато продуктів українських марок - пиво, горілка, соняшникова олія - виробляються в Росії. Деякі навіть поставляються в Україну.

Нагадаємо, що з 1 січня, з моменту початку дії економічної частини Угоди про асоціацію України з ЄС, Москва введе ембарго на українські продукти та скасує безмитний режим на інші товари.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузи з Гондурасу, "Олейна" з Воронежу - чим росіяни замінюють українські продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути