середа, 28 січня 2015 13:56

Експерт: Європеєць купує п'ять пар взуття на рік, а українець - три

Експерт: Європеєць купує п'ять пар взуття на рік, а українець - три
Фото: depo.ua

Для українських виробників взуття ринок Євросоюзу в десять разів перспективніший за СНД, про це у коментарі Gazeta.ua сказав президент ліги "Укршкірвзуттяпром" Олександр Бородиня.

"Останні роки кілька крупних українських підприємств експортували в Євросоюз 6-7 мільйонів пар взуття. Близько 20 відсотків всього, що вироблялося в Україні. Близько шести мільйонів пар взуття Україна експортувала на ринки СНД, переважно в Росію. Проблеми на російському ринку почалися влітку 2013 року. Процентів на 10-20 зменшилися продажі. Населення почало бідніти. Менше купували не тільки нашого взуття, а й російського", - розповів експерт.

На думку Олександра Бородині, ринок СНД не втрачений остаточно. Зберігаються контакти з Білоруссю, Молдовою, Казахстаном.

"Але ринок Євросоюзу в десять разів перспективніший. Кожен європеєць купує п'ять пар взуття на рік, українець - три. При потребі 2,5 мільярда пар, ЄС виробляє 0,3. Імпортує 2,2 мільярда. Левову частку - 2 мільярда пар завозять із Китаю. В Європі розвинене виробництво взуття залишилося в Італії та Польщі. Українські виробники виграють у китайських у співвідношенні якості та ціни, але програють у логістиці," - каже він.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Європеєць купує п'ять пар взуття на рік, а українець - три». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути