неділя, 24 квітня 2016 10:55

Експерт спрогнозував, що буде з цінами на новобудови

Експерт спрогнозував, що буде з цінами на новобудови
tov-tob.livejournal.com

Якщо ціни на квартири знизяться ще більше, будівництво буде нерентабельним і забудовники заморожуватимуть будмайданчики. Таку думку висловив експерт з нерухомості Руслан Земляний.

"Ми бачимо тенденцію до зниження гривневої ціни на первинному ринку. На перший погляд, покупцям має бути вигідним зниження цін. Енергоресурси, матеріали, технології, машинні механізми — це валютна складова. І при постійному тиску валюти не просто рентабельність забудовників падає, а виникають ризики цінових війн. При цьому тиск з боку вторинного ринку нерухомості може призвести до того, що будівництво просто зупиниться", – зазначив він.

У першу чергу, припинять будівництво ті забудовники, які не прорахували всі ризики і невірно прорахували економіку проекту.

"Повністю чи ні, але може статися зупинка будівництва, це погано для всіх", – каже Земляний.

За його словами, зростання цін на квартири найближчого часу очікувати не варто, а частка новобудов на ринку нерухомості буде продовжувати домінувати.

"Зараз первинний ринок більш як на 80% уже перейшли на гривню. Вони вже перестали навіть мислити категорією валютних цін", – говорить експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, в яких країнах українці найбільше купують житло.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував, що буде з цінами на новобудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути