четвер, 14 квітня 2016 16:53

Експерт розповів, як змінилися споживчі настрої українців

Експерт розповів, як змінилися споживчі настрої українців
www.radio.cz

Українці переорієнтувалися на найдешевші продукти. Про це Gazeta.ua розповів директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

"Навіть у сегменті недорогих продуктів вибирають найбільш економні варіанти. Наприклад, у минулому році впало виробництво білого хліба, а чорного - зросло. Теж саме стосується круп. Хоча мова йде про товари щоденного вжитку і відносно недорогих по ціні, орієнтація йде на найдешевше", – говорить Олексій Дорошенко.

За його словами, серед круп серйозно впав попит на гречку.

"Ціни на гречку зросли. Через те виросло споживання інших круп, більш дешевих", – відзначив експерт.

За його словами, через зростання цін на імпорті продукти, українці перейшли на споживання продукції вітчизняного виробництва.

"Частка імпортних продуктів харчування зменшилася до 10%. Частка вітчизняних постійно зростає. Мова йде не тільки про продукти харчування, але й про одяг, взуття, українську фармацію. Через заборону постачання російських лікарських засобів та подорожчання імпорту вивільнилося місце для українського виробника", – говорить Дорошенко.

Згідно з дослідженнями компанії GFK, у березні споживчі настрої українців дещо знизилися за рахунок відмови від великих покупок.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як змінилися споживчі настрої українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути