Ексклюзиви
четвер, 18 грудня 2014 20:05

Екс-міністр енергетики розповів, як подолати вугільну кризу

Екс-міністр енергетики розповів, як подолати вугільну кризу
Фото: lb.ua

В Україні мають створити Міжвідомчу комісію, яка займатиметься вирішенням ситуації із дефіцитом електроенергії та хаотичним відключенням світла. Про це на прес-конференції заявив Іван Плачков, голова наглядової ради "Київенерго", екс-міністр палива та енергетики, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"В комісію мають входити 10-15 осіб. Очолювати її має чиновник вищого ешелону, член РНБО. Заступником має бути енергетик-професіонал. Входити в комісію повинні: заступник генпрокурора, голови СБУ, замміністра економіки, фінансів, зами голів обласних адміністрацій, також ще кількох відомств, які щоденно будуть працювати в режимі онлайн. За день проводитимуть по дві наради, напрацьовуватимуть рішення, яке мають оголошувати президенту й прем'єру. Потім оголошується спільне єдине рішення, - зазначив Плачков.

Він наголосив, що запаси пального в Україні підходять до критичної межі, тому зволікати не можна.

"Якщо ми не приймемо рішення до 20-х чисел грудня — нам прийдеться дуже важко. Енергетичне і соціальне становище країни ще погіршиться. Ми вже зараз кошмаримо людей і генеруючі компанії. Можемо дожити до того, що світло вмикатимуть всього лиш на пару годин. Решту часу сидітимемо при свічках", - зауважив екс-міністр.

З його слів, Міжрегіональна комісія має вирішити питання хаотичних відключень світла, розробити єдиний графік економії.

 

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр енергетики розповів, як подолати вугільну кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути