четвер, 18 грудня 2014 16:30

Економіку Росії очікують "сміттєві рейтинги" - Die Welt

Економіку Росії очікують "сміттєві рейтинги" -  Die Welt
Фото: unian.ua

Експерти вважають, що анексія українського Криму Росією відродила "холодну війну". Про це пише оглядач Хольгер Цшепиц в німецькій газеті Die Welt, цитує "ZN.UA".

Автор зазначає, що Росію виключили з числа найбільш промислово розвинених держав (G8). Зараз Росія ризикує економічно повернутися до старих радянських часів.

"Те, що після обвалу рубля рейтингові агентства присвоять Росії "сміттєвий" рейтинг, це - питання часу", - пише він.

"За весь час моєї 40-річної роботи на фінансових ринках, я рідко бачив крах валюти на 20% після того, як центральний банк різко підвищив процентні ставки. У будь-якому випадку, такого не було ні з однією валютою розвинених індустріальних країн", - відзначає головний економіст аналітичного агентства High Frequency Economics Карл Вайнберг.

За його словами, падіння економіки Росії - неминуче.

Рубль з початку року втратив більше половини своєї вартості, що відкидає Росію в колишні часи. Девальвація скоротила економічні показники Росії в глобальному плані вдвічі. У 2013 році Росія була восьмою економікою у світі, а зараз займає 15-е місце.

"Незабаром рейтингові агентства присвоять Росії "сміттєвий" рейтинг", - говорить валютний стратег Standard Bank Тім Еш. На його думку, Кремль чекає дуже неприємний підсумок.

Еш стверджує, що через падіння рубля ВВП Росії автоматично скоротиться до 1,1 трлн доларів, боргові зобов'язання у твердій валюті в розмірі 700 млрд доларів залишаться на колишньому рівні. Криза може зробити так, що зовнішні зобов'язання стануть непосильними для держави і бізнесу.

 

Зараз ви читаєте новину «Економіку Росії очікують "сміттєві рейтинги" - Die Welt». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути