понеділок, 10 листопада 2014 15:10

Дві тисячі доларів платять доглядальницям в Ізраїлі

Дві тисячі доларів платять доглядальницям в Ізраїлі

Львів'янка Ольга Гаврилюк торік поїхала працювати в ізраїльський Тель-Авів. Доглядає паралізовану жінку.

"Не думала, що в 2013 році мені доведеться виїхати в Ізраїль. Маю дві вищі освіти, 18 років пропрацювала в школі, а доводиться доглядати за немічною жінкою, - говорить Гаврилюк. - Жінка, яку доглядаю, говорить російською. Виїхала в Ізраїль з Москви 38 років тому. У 2001 році попала в аварію. Перенесла сім операцій, частина тіла відмовила. Має троє дітей, але доглядати матір не хочуть, бо в неї дуже поганий характер. До мене вона поміняла 8 доглядальниць".

Доглядальниця отримує $ 2 тис – понад 28 тис. грн.

"Я вже собі іншу роботу підшукую, але поки терплю, бо платять 2 тисячі доларів, - розповідає заробітчанка. - Можу піти збирати овочі за 1,2 тисячі доларів. За 1,5 тисяч – працювати на заводі, що виробляє соки. Але там доведеться знімати житло. А тут я живу у домі з хазяйкою, харчуюся за її рахунок те, що сама приготую".

Роботу знайшла через кадрове агентство.

"З пошуком роботи закордоном треба бути обережним, - розказує Гаврилюк. - Наших зараз скрізь кидають. Витрачаєш останнє на документи і дорогу, плануєш заробити, а тебе висаджують серед поля. У кращому випадку, агентству гроші платиш за одну роботу. Приїжджаєш, а робити треба зовсім інше. Моїй кумі обіцяли, що буде в ресторані тістомісом, а довелося два місяці посуду мити, щоб переліт відробити".

Молодь їде працювати у супермаркет, на будівництво, у готелях та на меблевих заводах.

"Зараз дуже багато молоді виїжджає. Зі мною летіло дві дівчини, які ще інститут не закінчили. Взяли на рік академвідпустку. Батьки допомогти грошима не можуть, а на стипендію у 700 гривень хіба проживеш? Мали працювати аніматорами у готелі", - каже заробітчанка.

Українських заробітчан ізраїльські роботодавці люблять, бо невимогливі і працьовиті. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Таміла Супронюк, менеджер одного зі столичних кадрових агентств.

"Тільки наша жінка може піти працювати нянею у сім'ю, де 3-4 дітей, всього за 1,3 тисячі доларів, - каже Супронюк. - Якщо їй доплатити ще 200 доларів, буде прати одяг, прибирати вдомі і щодня варити їсти. За останні півроку з'явилося багато вакансій для токарів, слюсарів і електриків. Вони мають по 8 доларів в годину. Працюють по 8-10 годин щодня".

Зараз ви читаєте новину «Дві тисячі доларів платять доглядальницям в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути