Ексклюзиви
пʼятниця, 18 грудня 2015 14:47

До кінця року маємо прийняти узгоджений з МВФ бюджет - Яценюк

До кінця року маємо прийняти узгоджений з МВФ бюджет - Яценюк
Фото: telegraf.com.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наголошує на необхідності прийняття до кінця року узгодженого з Міжнародним валютним фондом проекту державного бюджету на 2016 рік.

Про це він сказав в ході позачергового засідання уряду, повідомляє прес-служба уряду.

"Україна має вступити до нового року з бюджетом, який відповідає критеріям, які визначені нами спільно з МВФ для того, щоб україна залишилася в програмі МВФ. Підкреслюю – це ключова умова і вимога", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що вчора уряд презентував проекту держбюджету в Верховній Раді. Згідно з нормами Бюджетного кодексу, якщо парламент не відхилив проект і не повернув його в Кабмін, то "ми вступили в стадію формування держбюджету".

"Дуже сподіваюся, що створена в стінах парламенту робоча група напрацює спільний, узгоджений закон про бюджет на 2016 рік і напрацює загальний проект змін у податкове законодавство. Сподіваюся, що до четверга (24 грудня - ред.) ми знайдемо розуміння, оскільки бюджетний процес в останні 10 років проходив за однією стандартною процедурою: опозиція завжди критикує, а коаліція повинна знайти сили, щоб прийняти документ", - додав прем'єр.

Читайте також: Співпраця з Україною опинилася під загрозою - МВФ

Нагадаємо, що на початку грудня Мінфін представив проект держбюджету на 2016 рік з дефіцитом 3,7% ВВП, доходами на рівні 601,4 млрд грн, витратами – 674 млрд грн.

Як повідомлялося раніше, на засіданні спільної робочої представники Верховної Ради й уряду домовились перенести Податкову реформу на наступний рік.

Зараз ви читаєте новину «До кінця року маємо прийняти узгоджений з МВФ бюджет - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути