Ексклюзиви
неділя, 12 жовтня 2014 10:55

До чергового подорожчання треба купити цукор і картоплю
3

Борошно у столичних супермаркетах продають по 10-14 гривень за 2 кілограма
Фото: Яна Романюк
Картоплю у магазині можна придбати на 2,8 - 3,5 гривень за кілограм. На ринку оптовики продають по 2,4--2,6 гривень за кіло.

Киянка Ольга Куликова купує продукти в запас. Боїться подорожчання, тому купила з десяток рибних консерв, по мішку цукру і борошна, два мішка картоплі.

"У магазини і на ринок ходжу зі списком, - говорить Куликова. – Вдома пишу, що треба купити, а в магазині вже дивлюся по ціні. Якщо продається щось по акції і мені це потрібно, то беру не задумуючись".

Зі знижкою у вересні Куликова купила кілька банок куриного і кролячого паштетів.

"Рибні консерви за місяць подорожчали майже удвічі, - каже біля рибного прилавка. – Сардини були по 7-8 гривень, а зараз дешевше 13 не знайдеш. Нормальна кілька по 6-7 гривень, а шпроти – понад 20. Зараз у всіх супермаркетах до 10 гривень спустили ціни на паштет. Купила по 5 баночок куриного і кролячого. Він може стояти до травня. Минулого тижня по 8 гривень продавали сардини. Люди налетіли. За 7 хвилин прилавок був порожній. Встигла тільки дві банки купити. Замість таблички "Акція" адміністратор виставив "Товар у дорозі".

За дешевими цінами гнатися радить з розумом.

"Під акцією покупцям можуть підсунути товар, у якого закінчується термін реалізації, або підробку, - розповідає киянка. - Люблю мелену італійську каву. Вона раніше коштувала 45 гривень, а тепер 94. На ринку знайшла точку, де її досі по старій ціні продають. Купила три упаковки, вдома розпакувала, а вона зовсім не така, як раніше. Гірка, пекуча, пахне дивно. Напевно, контрабанду почали завозити".

Вже купили 2 мішка картоплі, по мішку моркви, буряка і цибулі.

"Це зараз картопля по 2,5, а перед Новим роком буде по 5-6 гривень за кіло, - розказує Ольга Миколаївна. - Коли долар почав іти вгору, я пішла за хімією. У магазині під домом цінники переклеїли, як тільки долар подорожчав. У супермаркетах товари досі можна знайти за старою ціною. Купила дві пачки польського порошку – по 10 кілограм у кожному. Заплатили 360 гривень. Зараз одна пачка коштує 240. Взяла кілька пляшок шампуню і гелю для душу. У них термін придатності до квітня 2016 року".

Для тих, хто бажає зекономити, радить купувати товари під час акції. Щоб збути продукцію, у магазинах повертають старі ціни.

Зараз ви читаєте новину «До чергового подорожчання треба купити цукор і картоплю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути