Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2014 16:57

Дизайнерка з Вінниці заробляє 20 тисяч на місяць
22

За місяць дизайнер може заробити 15-20 тис. грн. Найважче працювати, доки речі не почнуть впізнавати, а далі вже колекція працює на людину.

Про це Gazeta.ua розповіла вінницька дизайнерка Світлана Теренчук.

"Пробитися можна починаючи з мінімального капіталовкладення. Я починала з швейної машинки за 3 тисячі гривень і оверлока. Також потрібні гроші на тканину", - зазначила вона.

Початківцям радить створювати оригінальні колекції одягу та влаштовувати покази.

"Зараз можна виділитися цікавим кроєм одягу чи оригінальними яскравими деталями. Для показу достатньо п'ятнадцяти моделей. Так я починала. В останній колекції "Без гриму" п'ятдесят моделей. Також треба врахувати, що на показі треба заплатити моделям і оренду залу. Перші покази збиткові в грошовому плані, але вигідні тим, що люди після показу найбільше купують речей. Перші гроші раджу вкладати в розвиток: створювати власне ательє, відкривати магазин", - зазначила Теренчук.

За її словами, дизайнеру найлегше стати відомим у Києві - там заробітки більші і більше клієнтів.

"А головне - багато показів, до яких постійно треба створювати нові колекції. У Вінниці лише один серйозний показ - Вінницькі дні моди. Коли дизайнер роздає запрошення, треба так прорахувати і підібрати аудиторію, щоб публіці було цікаво. Початківцям краще показувати свою колекцію перед або після показів відомих дизайнерів", - порадила дизайнерка.

Найдорожча сукня в її колекції коштує 3,5 тис. грн. Працює із командою КВК "Вінницькі перці", співаками "Тріо Макс" та депутатами різних рівнів.

Найбільше речей люди купують навесні, коли заробітки найвищі.

Теренчук зазначила, що найважче доводиться працювати із зірками і відомими людьми.

"Нещодавно шила костюм стюардеси для співачки Катерини Бужинської. Співачка жодного разу не з'явилась на примірку через брак часу. Мені пощастило, що практично весь костюм добре сів по фігурі", - розповіла Теренчук.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнерка з Вінниці заробляє 20 тисяч на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути