середа, 01 жовтня 2014 01:51

Держдума РФ з держбюджету хоче відшкодовувати мільярдерам збиток від санкцій

Держдума РФ з держбюджету хоче відшкодовувати мільярдерам збиток від санкцій

Комітет Держдуми Росії з конституційного законодавства і держбудівництва рекомендував до прийняття законопроект щодо непокори рішенням іноземних судів і компенсації "потерпілому" від неправомірного рішення" з федерального бюджету.

Проект закону можуть розглянути на пленарному засіданні 7 жовтня, повідомляє ИТАР-ТАСС. Згідно з документом, судові акти іноземних судів у справах, які повинні розглядати російські суди, визнається "завідомо неправосудними". В зв'язку з цим громадянам і організаціям Росії Держдума хоче дати можливість оскаржувати такі рішення, наприклад, про відчуження закордонного майна, в російських судах. Більш того, позивачу російський суд повинен надати компенсацію. Виходячи з "втрат", яких зазнав громадянин Росії за рішенням іноземного суду. Гроші на компенсації пропонується брати з федерального бюджету, або за рахунок відчуження майна країни, яка винесла "неправомірне" рішення проти громадянина РФ.

Як розповів РБК автор законопроекту фракції "Єдина Росія" Володимир Поневежский, "дія закону буде поширюватися на всі рішення зарубіжних цивільних і арбітражних судів щодо майна російських громадян". Зрозуміло, у зв'язку з винесенням даного законопроекту, єдинорос згадав про проблему мільярдера, близького до Путіна, Ротенберга, у якого італійський суд заарештував віллу. Таким чином, у "Єдиної Росії" вважають за доцільне віддавати мільярдерам, які потрапили під санкції, гроші безпосередньо з держбюджету Росії.

Примітно, однак уряд проект закону не підтримало. У Медведєва заявили, що "Росія не може і не повинна зазнавати несприятливі наслідки у вигляді виплат з бюджету у разі порушення прав іншим державою. 23 вересня італійська газета Corriere della Sera повідомила, що в Італії заарештували майно близького до Путіна мільярдера Аркадія Ротенберга.

Зараз ви читаєте новину «Держдума РФ з держбюджету хоче відшкодовувати мільярдерам збиток від санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути