пʼятниця, 29 травня 2015 16:56

Дефолту не буде: кредитори пішли Україні назустріч - ЗМІ

Дефолту не буде: кредитори пішли Україні назустріч - ЗМІ
Фото: zn.ua

Комітет кредиторів пропонує Україні відтермінування погашення боргів на термін до 10 років і зниження купонних ставок, що дозволить країні заощадити більше, ніж передбачає програма Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляє Рейтер із посиланням на джерело.

За даними джерела, знайомого з ситуацією, економія в найближчі чотири роки може становити 15,8 млрд дол., тоді як програма МВФ передбачає 15,3 млрд дол.

За словами джерела, 15,3 млрд дол. буде зекономлено за рахунок основного боргу, а ще 500 млн дол. - завдяки зниженню ставок.

Нагадаємо, що до Комітету входить Franklin Templeton, BTG Pactual Європу, TCW Investment Management Company і T. Rowe Price Associates, які володіють українськими зобов'язаннями на 8,9 млрд дол.

Програма МВФ передбачає, що результатом реструктуризації має стати досягнення трьох критеріїв: економія близько 15 млрд дол. протягом чотирьох років, зниження відношення боргу до 71% ВВП до 2020 року і зниження щорічних витрат на обслуговування боргу до 10% ВВП із 2019 по 2025 рік.

"Комітет не може сказати, що згоден, що ці три критерії є кращими для довготермінової стійкості економіки України, але в інтересах досягнення угоди комітет висунув пропозиції, які відповідають цим трьом критеріям", - сказало джерело.

Зараз ви читаєте новину «Дефолту не буде: кредитори пішли Україні назустріч - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути