субота, 25 лютого 2017 13:14

Чому досі невідома доля Приватбанку - експерт

Чому досі невідома доля Приватбанку - експерт
Сегодня

Стратегії, що робити з Приватбанком далі, немає. Розмови про неї використовуватимуть як ширму, щоб і далі вливати гроші в фінустанову. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

"Проблеми в Приватбанку виникли не за один день. Накопичувалися протягом кількох років. Розробляти стратегію треба було ще до націоналізації. Так роблять у США та Єворпі - розробляють фінансову модель, як мінімізувати проблеми банку за рахунок недержавних інститутів, великих інвесторів і держави. У Великобританії після націоналізації одного з банків заснували недержавний інвестиційний венчурний фонд", - говорить Олексій Кущ.

У НБУ пообіцяли чітку стратегію по Приватбанку за два місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Приватбанк "влили" 10 млрд грн

"Торік у меморандумі з МВФ Україна обіцяла приватизувати частину державних банків, знизити рівень гарантування вкладів у державних банків. Мова йшла про Ощадбанк. В кінці року отримали протилежну ситуацію. Державна гарантія по депозитам розповсюдилася на всі банки. Розмови про стратегію - це димова завіса для суспільства, щоб виділяти гроші на цей банк, докапіталізовувати його. Виділятимуть мільярди гривень державних грошей і робитимуть вигляд, що все відбувається за якимось планом", - переконаний Кущ.

18 грудня Кабмін і Рада нацбезпеки прийняли рішення націоналізувати Приватбанк. Він перейшов у власність держави. Фонд гарантування вкладів продав 100% акцій фінустанови Міністерству фінансів за 1 грн. Через визнання "дірки" в Приватбанку 2016 рік для банківського сектору відзначився рекордними збитками.

Зараз ви читаєте новину «Чому досі невідома доля Приватбанку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути