Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2014 09:51

Ціни на нафту знову падають

Ціни на нафту знову падають
Фото: zik.ua

Ціни на нафту у світі продовжують падіння в четвер через статистику щодо запасів сировини від Міністерства енергетики США.

Вартість грудневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8.21 мск знизилась на 2,57% - до 80,42 долара за барель. Ціна ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилися на 1,95% - до 84,57 долара за барель, пише РИА Новости.

Агентство повідомляє, що нафта почала дешевшати в середу після публікації статистики щодо запасів сировини в США, які виросли значно сильніше, ніж очікувалося.

"Сьогодні нафта отримала поштовх вниз, викликаний підвищеною статистикою по запасах. Ціни на нафту майже досягли дна, але поки ОПЕК не скоротить видобуток, я не бачу ніяких факторів, здатних підняти ціни", - цитує аналітика Samsung Futures Inc. Хон Сун Ки (Hong Sung Ki) агентство Bloomberg.

За даними Міненерго США, комерційні запаси нафти за тиждень, що завершився 17 жовтня, зросли на 7,1 мільйона барелів, або на 1,9% - до 377,7 мільйона барелів. При цьому аналітики прогнозували збільшення запасів лише на 2,69 мільйона барелів.

Водночас запаси дистилятів збільшилися на 1 мільйон барелів, або на 0,8%, - до 125,7 мільйона барелів. Загальні запаси бензину при цьому скоротилися на 1,3 мільйона барелів, або на 0,6%, і склали 204,4 мільйона барелів.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту знову падають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути