Ексклюзиви
середа, 29 червня 2016 09:42

Ціни на нафту оговталися після новин із Великої Британії

Ціни на нафту оговталися після новин із Великої Британії

Ціна на нафту Brent перевищила позначку $49 за барель. Інвестори скористалися зниженням котирувань, спровокованих рішенням Великобританії вийти з Європейського союзу. На 9:00 по Києву Brent подорожчала на 0,45% до $49,55 за барель. WTI до цього часу зміцнилася на 0,79% до $ 48,23 за барель, свідчать дані торгів.

"Нафта відновлюється на тлі полювання за вигідними покупками після того, як падіння нижче $47 за барель виявилося нетривалим, а також через новини про можливий страйк в норвезькій нафтогазовій галузі", - сказав агентству Reuters Карстен Фрітш з Commerzbank.

Повідомлення Genscape про те, що запаси нафти в розподільчому центрі в Кушинзі, штат Оклахома, впали на 1,3 млн барелів також надало підтримку, повідомила PVM.

За неділю та понеділок нафта подешевшала більш, ніж на 7%, опустившись до мінімумів 7 тижнів через голосування за вихід Великобританії з ЄС.

Страйк в Норвегії, який може початися в неділю, додасться до ряду інших збоїв поставок в країнах-нафтовиробників, включаючи Нігерію. Однак новина про те, що успішне припинення вогню в Нігерії дозволило відремонтувати нафтопроводи, натиснула на ринок, повідомили аналітики ANZ Bank. Нафтовидобуток в Нігерії зріс приблизно до 1,9 млн барелів на добу з 1,6 млн, повідомив в понеділок представник держнафтокомпанії.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту оговталися після новин із Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути