Ексклюзиви
пʼятниця, 19 грудня 2014 11:11

Через падіння рубля в Росію перестали завозити імпортний одяг

Через падіння рубля в Росію перестали завозити імпортний одяг
Фото: bazar.bg

Найбільший продавець одягу в Російській Федерації іспанська компанія Inditex, яка працює з брендами Zara, Bershka та іншими, припинила поставки в магазини за девальвації рубля.

Компанія BNS Group, що управляє російським мережами Calvin Klein, Armani Jeans, TopShop та іншими, відійшла також, але її випадку обмеження торкнулися тільки дорогих брендів, пише  ZN.UA з посиланням "Ведомости".

Деякі мережі відмовилися від замовлень у постачальників, у тому числі, "Кіра Пластініна" і взуттєва компанія Zenden. У Zenden очікують підвищення цін на 30% порівняно з весною 2014 року. Один з продавців одягу низької цінової категорії заявив, що ціни зростуть на 10-15%.

Деякі рітейлери відмовляються від вже замовленого товару в Китаї, говорить керуючий партнер взуттєвої мережі Zenden Олександр Саричев. За його словами, постачальники намагаються продати такий товар іншим мережам.

Всього припинені поставки приблизно 10% ринку в грошовому вираженні, за підрахунками директора Esper Group Дарина Ядерна.

Обвал рубля також спричинив зупинку продажів путівок в Росії. Так, російський Союз туріндустрії оголосив про зупинку продажів путівок через стрибки валюти.

 

Зараз ви читаєте новину «Через падіння рубля в Росію перестали завозити імпортний одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути