четвер, 15 вересня 2016 10:23

Бізнес на цукерках окупиться за 3 місяці
5

Одеська майстерня карамелі
Фото: Валентина Мураховська

Бізнесмен Адрій Дзюбан три роки тому вперше привіз в Україну майстерню карамелі з- за кордону. Тепер його магазини є у 18 містах України. Карамель сворюють прямо на очах відвідувачів. Така новинка приносить гроші як власнику, так і директорам новостворених магазинів.

"Колись був у Польщі і там побачив подібний магазин, - розповідає Андрій. - Він був трохи не таким як наші, меншим і цукерки створювали не з натуральних інгредієнтів. Я взяв саму ідею — робити цукерки на очах у відвідувачів, але крім того що це красиво, вирішив їх зробити ще й смачними і корисними. Цукерки мають лише натуральні складники- цукор, барвники та натуральні ароматизатори"

У бізнес чоловік вклав 80 тисяч доларів. Спочатку планував менше, але інвестиції довелося збільшити, щоб навчити карамельєрів, закупити обладнання та створити оригінальні вітрини.

"Працівників навчали у Польщі. У нас не було подібних проектів, тому довелося вкластися додатково, - пояснює. - Перший магазин відкрили у Львові. Він окупився дуже швидко, майже за три місяці. Ми вибрали вдале місце, де багато людей. Перехожі зупиняються аби подивитися на вітрину і процес, а потім і беруть з собою цукерки"

Середній чек у магазинах — 150 гривень. Зараз Андрій працює з фрайчайзинговими проектами. Аби відкрити магазин потрібно 40-60 тисяч доларів.

"Своїх партнерів підбираємо дуже ретельно. Вони мають любити дітей, бути життєрадісними, мати оптимізм і вірити у справу, яку починають. Дуже багато залежить від франчайзера. Наприклад, чи буде проводитись у магазинах майстер- клас з виробництва карамелі, чи буде карамель продаватися лише у магазині, чи їх будуть продавати і для барів солодощів, пропонувати як сувеніри крупним компаніям, залучати дитячі заклади, які будуть купувати карамель", - додав Дзюбан.

Власник бізнесу зізнається, що працівники карамельних майстерень добре заробляють, але робота важка фізично. Іноді, аби замісити карамелеве тісто доводиться підіймати 10 кілограмів цукрової маси. В магазинах часто працюють саме чоловіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілограм сиру продають за 370 гривень

Зараз ви читаєте новину «Бізнес на цукерках окупиться за 3 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути