Ексклюзиви
пʼятниця, 24 жовтня 2014 12:03

Більше половини українців отримують зарплати "у конвертах"

Більше половини українців отримують зарплати "у конвертах"
Фото: izvestia.ru

 56% українців заявляють, що отримують "чорну" зарплату.

Про це свідчить дослідження порталу hh.ua., пише Ділова Україна.

Так, кожен п'ятий офісний працівник сьогодні отримує зарплату "у конверті". Ще третина зізналися, що їх офіційна ставка і реальний дохід відрізняються. І тільки 35% співробітників заробітна плата виплачується повністю офіційно.

Таким чином, для більшості опитаних "чорна" зарплата становить весь заробіток або його більшу частину. З тих, хто частково або повністю отримує неофіційну зарплату, 31% заявили, що зарплата "в конверті" становить весь їхній заробіток. За два роки цей показник майже не змінився. В 2012 році він становив 26%.

Сьогодні більше половини тих, хто має неофіційний заробіток, отримують "сіру" зарплату. Тобто 50-70% від загальної суми видається в конверті і не обкладається податками.

Найбільше "чорних" зарплат у сфері торгівлі та виробництва. Там кількість неофіційних виплат становить 19% і 16% відповідно. Третє місце ділять сфера послуг та будівництво (по 9%). Менше, ніж у інших, "тіньових" доходів у медиків та працівників агробізнесу (по 1%).

Крім іншого, кожен четвертий, отримуючи неофіційну зарплату, позбавлений всіх інших соціальних виплат. В 22% випадків, чи будуть виплачуватися соціальні виплати і яким чином, вирішує роботодавець. А кожен десятий співробітник ризикує отримати компенсацію нижче реальної зарплати.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини українців отримують зарплати "у конвертах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути