пʼятниця, 26 грудня 2014 16:00

Без реформ вже влітку в Україні будуть проблеми із виплатою зарплат і пенсій

Без реформ вже влітку в Україні будуть проблеми із виплатою зарплат і пенсій
Фото: korrespondent.net

Кабінет міністрів України зобов'язується підвищити на 13% соціальні виплати з грудня 2015 року, якщо до того часу вдасться провести соціальні реформи.

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко на прес-конференції в п'ятницю, коментуючи бюджетний процес, інформує Цензор НЕТ.

"Ми можемо гарантувати збільшення на 13% всіх видів соцвиплат з грудня, однак це повинно стати наслідком реформ. Або ми зробимо це, або ми втратимо час - і вже в липні станемо перед питанням, як вчасно виплачувати зарплати і пенсії", - сказав міністр.

Розенко нагадав, що уряд відмовився від деяких жорстких кроків, зокрема від збільшення пенсійного віку, скасування студентських стипендій і доплат працівникам бюджетної сфери. Він обурився з приводу заяв деяких депутатів, що вони не були ознайомлені з реформаторськими законопроектами в соціальній сфері, оскільки, за його словами, в рамках коаліції це обговорювали детально.

Замість цього Кабмін зосередиться, зокрема, на детінізації фонду зарплат, оскільки "тіньовий сектор на сьогодні становить приблизно 200 мільярдів гривень".

Розенко констатував, що "Україна запізнилася з реформами мінімум на 10 років, і якщо цього не змінити зараз, то це не буде зроблено ніколи".

За його словами, дефіцит Пенсійного фонду "наближається до 100 мільярдів гривень", що в перспективі знижує можливості підвищувати пенсії.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Без реформ вже влітку в Україні будуть проблеми із виплатою зарплат і пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути