понеділок, 17 жовтня 2016 09:43

Бензин подорожчає на гривню

Бензин подорожчає на гривню

За останні дні на АЗС ціни на звичайний бензин А-95 збільшилися приблизно на 40-50 коп. і становлять 24 грн/л. А-95 поліпшеної якості кошткє 25,5-26 грн/л.

Експерти паливного ринку пов'язують зростання цін на паливо з прогнозами щодо подорожчання нафти до $60 за барель. Через не виключають подальше їх підвищення до кінця року. А це зі свого боку дасть підстави виробникам товарів і послуг підвищити ціни на продукцію.

"Зараз бензин і дизпаливо недооцінені приблизно на 60 коп./л. А-95 має коштувати в середньому 23,3 грн/л, зараз - 22,7 грн/л. - сказав заступник директора НТЦ "Психея" Геннадій Рябцев виданню "Сегодня". - До 85% продаваного палива в Україні - імпортне, тому оптовики вичікують, що ціни пропозиції знову впадуть, і не закуповують великі партії. Через це попит знизився, а роздрібна торгівля одразу збільшила ціни в гривнях, які стримували, доки вартість нафти і курс гривні були відносно стабільними. Щоб не втрачати на обсягах продажів. Але якщо стабільність порушиться, то можна чекати до нового року подальше підвищення цін, аж до однієї гривні на літр бензину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електроенергія подорожчала на 60%

А скраплений газ для автомобілів поступово дешевшає. Якщо місяць тому його ціна перевищувала 13 грн/л, то зараз на АЗС газ коштує дешевше 12 грн/л (11,85-11,9).

Заступник директора консалтингової групи "А-95" Артем Куюн говорить, що стале здешевлення скрапленого газу очікується в листопаді, тоді він на всіх АЗС буде коштувати нижче 11 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Бензин подорожчає на гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути