четвер, 24 липня 2014 18:45

Басейни розпродують за півціни
6

Якщо розміри басейну перевищують 5 на 3 метра, перед будівництвом доведеться брати дозвіл у сусідів
Фото: надані Андрієм Демяновим

У кінці липня впали ціни на басейни. Каркасні та надувні можна придбати за півціни. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів киянин Андрій Демянов. Він 9 років встановлює басейни. З травня по серпень заробляє на цьому по 25-30 тисяч гривень щомісяця.

"На басейні не можна економити. Надувні шукайте по 800 гривень. Дешевші викинете через місяць. Не розраховуйте, що вся сім'я зможе користуватися дитячими. Вони хоч і дешевші, але менші у діаметрі і мають низькі бортики. Вода постійно виливатиметься, басейн прослужить недовго", - каже Демянов.

Радить встановлювати басейн у серпні, коли ціни на них опускають удвічі.

"Найбільшою популярністю користуються бетонні, скловолоконні стаціонарні та поліпропіленові басейни. Такі прослужать кілька десятиліть. Але й заплатити за них доведеться одразу 5-7 тисяч доларів щонайменше. У серпні можете розраховувати на хороші знижки, бо літо закінчується. Для продавців басейнів це останній шанс розпродати товар і добре заробити перед закінченням сезону".

За словами Демянова, найдешевші – наливні басейни. Але купуючи їх, треба розуміти, що потім доведеться багато грошей витрачати за воду.

"Пропоную віддавати перевагу рециркуляційному. Це найпоширеніший вид басейнів з постійним оновленням води", - говорить бізнесмен.

Яку висоту басейна краще обрати?

"Максимальна висота надувного – 1,5 метр. Але набирати повний басейн не можна, бо вода тиснутиме на борти, басейн роз'їдеться. Краще не добирати 20 сантиметрів зверху. Надувні найдешевші, але і мінусів у них найбільше. Термін експлуатації – 2-3 роки. Шви на резині на сонці розклеюються, матеріал вигорає, його легко пошкодити. Щоб не подерти дно і борти цвяхами і склом, раджу під басейн застилати плівку. До того ж дно слизьке. У такому басейні легко травмуватися".

Які переваги каркасних басейнів?

"Вони прослужать до 10 років при правильній експлуатації. Їх не треба надувати. До того ж вони уже продаються з фільтрами і драбинкою. От тільки ціна на них кусається. Найдешевші по акції зараз можна купити за 3 тисячі гривень. Басейн матиме 4 метри в довжину і два – в ширину. Висота бортиків - 1 метр. Басейн вміщає 7 тисяч літрів води. Картриджний фільтруючий насос перекачує по 2 куба води за годину".

Чи потрібно оформляти документи на будівництво басейну?

"Якщо розміри басейну перевищують 5 на 3 метра, доведеться брати дозвіл у сусідів і архітектурно-будівельного контролю, - розповідає Демянов. - Треба звернутися в управління містобудування та архітектури, замовити житловий план та ескіз намірів забудови. Не обійтися без дозволу водоканалу. Тому краще планувати будівництво басейну як тільки починаєте зводити дім".

За словами Демянова, надувні басейни за акцією зараз можна придбати за 200 гривень. Вони прослужать до 2 років. Каркасні за 2,5 тисяч – можна використовувати 8-10 років. Бетонні та скловолоконні обійдуться найдорожче. Їх вартість стартує від 10 тисяч гривень. Термін експлуатації – 30-40 років.

Зараз ви читаєте новину «Басейни розпродують за півціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути