Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2016 17:27

Банкірам занижують зарплати - експерт

Банкірам занижують зарплати - експерт
Студия Граффити - Graffity

У банках припинили скорочувати працівників і почали набирати новий персонал. Однак зарплати у банківській сфері не відповідають ринковим. Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла Олена Яковлєва, директор рекрутингової компанії "Аффініті".

"За 2,5 року від кінця 2013-го ситуація на ринку праці в банківській галузі була невтішна. Банківські працівники масово залишалися без роботи. За останні півроку ситуація стабілізувалася. Отримуємо запити на підбір співробітників у банки. Набирають персонал до різних відділів - програмістів, піарників, фінансистів, касирів. Шукають навіть керівників департаментів та топ-менеджерів", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далекобійникам платять до 2 тис. євро

Вакансії оголошують на зарплати, які суттєво відстають від ринкових.

"Касирам у банку обіцяють в середньому зарплату 5,5 тисяч гривень. Це - зарплата касира в супермаркеті. Для банку ринкова зарплата на цих посадах від 7,5 до 8,5 тисяч гривень. Натомість пропонують гарний соцпакет. Зокрема, медичне страхування. Керівникам департаментів обіцяють платити 3 тисячі доларів, але вимоги занадто високі. В бізнесі людина, яка виконує ті ж функції, може отримувати більше. Шукають компроміси, зменшують навантаження", - пояснює Яковлєва.

За її словами, звільнені за час "банкопаду" працівники, переорієнтувалися у фінансисти, бухгалтери, пішли в комерційні структури.

У Польщі працюють близько мільйона українців.

Зараз ви читаєте новину «Банкірам занижують зарплати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути