Ексклюзиви
субота, 27 серпня 2016 12:01

Авіаперельоти для більшості українців залишаються розкішшю

Авіаперельоти для більшості українців залишаються розкішшю

Дозволити собі авіаперельоти можуть лише 4% українців. Про це Громадському заявив гендиректор аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне.
"У нас сьогодні авіаційний переліт для деяких громадян є елітним видом транспорту. Як не дивно, але дешеві квитки з'являються більше на багатих ринках, ніж на бідних", — сказав Дихне.
Внутрішні перельоти в Україні коштують приблизно так само, як дальні перельоти закордон. Причина – у нерентабельності.
"Відстань між двома аеропортами в країні дуже коротка. Максимум — 500 кілометри. Це невигідно для регулярних рейсів, оскільки найдорожче в рейсі: зліт, посадка, оплата зборів в аеропорту. А це не залежить від відстані. А через низький пасажиропотік та високі зарплати авіапрацівників сьогодні вартість квитка зі столиці до Львова та до Португалії приблизно однакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ощадбанк подав позов проти Росії на $1 млрд


У нас авіакомпанії не звільнені від ПДВ на внутрішні рейси. Також вони у гіршій ситуації від іноземних компаній. Бо, за нашими законами, продають всю свою валютну виручку, а потім знову її купують для розрахунків з контрагентами. І це вони роблять кожен день - збагачують банки собі у збиток. І відповідно, це все лягає на плечі пасажирів", — пояснює Дихне.

Зараз ви читаєте новину «Авіаперельоти для більшості українців залишаються розкішшю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути