пʼятниця, 01 липня 2016 13:27

Американці не будуватимуть завод ядерного палива в Україні

Американці не будуватимуть завод ядерного палива в Україні

Американська компанія Westinghouse не має наміру створювати повномасштабне виробництво в Україні паливо-виділяючих елементів для атомної енергетики.

Про це повідомляэ Delo.ua.

"В даний час існує надлишок виробничих потужностей ядерного палива в світі, тому будівництво нового паливного заводу в Україні не принесе економічної вигоди для країни. Проте, якщо Україна вирішить зробити такого роду інвестицію, Westinghouse розгляне питання участі", - пояснив віце-президент і керуючий директор Westinghouse в країнах Північної і Східної Європи Азіз Даг.

Нагадаємо, що минулого тижня міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик написав у Facebook, що компанія готова розпочати роботу з будівництва заводу з виробництва ТВЕЛів.

Тим часом Westinghouse не проти попрацювати на українських виробничих потужностях.

"Ці потужності можуть бути використані для виготовлення деталей паливних збірок; дана діяльність може бути переміщена в Україну без необхідності будівництва нового заводу", - заявив Азіз Даг.

Нагадаємо, що в останні роки американський виробник ядерного палива збільшує поставки на атомні станції України. Зокрема, мова йде про співпрацю із Запорізькою і Південно-українською АЕС. Це паливо виробляється на шведському підприємстві Westinghouse.

Зараз ви читаєте новину «Американці не будуватимуть завод ядерного палива в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути