Ексклюзиви
четвер, 22 грудня 2016 16:26

Якщо власники бізнесу загрожують нацбезпеці, націоналізація – беззаперечна, – нардеп

Якщо власники бізнесу загрожують нацбезпеці, націоналізація – беззаперечна, – нардеп
Фото: gordonua.com

Березюк вважає "беззаперечною" необхідність націоналізації торговельної мережі, якщо буде встановлено, що її монопольне становище або власники становлять загрозу національній безпеці.

Таку думку глава фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк висловив в інтерв'ю каналу "112 Україна".

Відповідаючи на запитання про те, як він ставиться до роботи української мережі АТБ у Криму і на окупованих територіях Донбасу, а також до ймовірності того, що її капітал контролює країна-агресор, Березюк зазначив, що "якщо це правда, то це справа Служби безпеки України". На питання про можливу націоналізацію мережі, що становить загрозу нацбезпеці, голова фракції "Самопоміч" сказав: "Безумовно. І це теж справа Служби безпеки. Якщо це правда, то це велика проблема в країні".

Зі свого боку народний депутат України, член фракції "Блок Петра Порошенка" Дмитро Білоцерковець в інтерв'ю "112 Україна", відповідаючи на аналогічні запитання про роботу АТБ в Криму і на окупованому Донбасі, наголосив, що власникам мережі в Україні необхідно поставити низку важливих запитань про підстави для такої роботи.

"Тут потрібно розібратися спочатку, запитати у власників, щоб вони відповіли, чи справді вони здійснюють на території Криму господарську діяльність. Якщо так, то дуже багато запитань щодо сплати податків можуть виникнути. Їх потрібно ставити. На підставі чого і як вони працюють? Куди поставляються товари? Але потрібно поставити запитання власникам насамперед, і вони повинні відповісти. Це офіційне, легальне використання бренда, або це франшиза, або це нелегальне використання бренда?" - зазначив Білоцерківець.

Раніше депутати групи "Депутатський контроль" звернулися до СБУ та РНБО з вимогою перевірити факти і оцінити можливу загрозу національній безпеці через ймовірну торгівлю АТБ у Криму і на окупованих територіях Донбасу. Крім того, вони також просять поінформувати, які заходи СБУ і РНБО здійснюють для недопущення розширення торгівлі АТБ та інших компаній із Кримом і окупованими територіями Донбасу.

Члени "Депутатського контролю" також підозрюють, що реальний контроль над мережею можуть мати представники Росії, зокрема відомий підтримкою бойовиків на Донбасі російський олігарх Костянтин Малофєєв. Що стосується торгівлі на території окупованих територій Донбасу, то депутати, посилаючись на публікації в ЗМІ, стверджують, що мережею супермаркетів "Народний" у Донецьку керує колишній нардеп від Партії регіонів, екс-заступник голови СБУ і "один з найкращих друзів засновника АТБ Геннадія Буткевича" Юрій Самойленко.

Зараз ви читаєте новину «Якщо власники бізнесу загрожують нацбезпеці, націоналізація – беззаперечна, – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути