вівторок, 27 вересня 2016 14:10

Якщо Гонтарева проллє світло на кошти Януковича, її потрібно викликати в парламент - Віктор Чумак

Якщо Гонтарева проллє світло на кошти Януковича, її потрібно викликати в парламент - Віктор Чумак

Верховна Рада повинна викликати главу Нацбанку Валерію Гонтареву для давання пояснень щодо заморожених в Ощадбанку"цінних паперів на суму 1,5 млд доларів, власниками яких є люди з оточення Віктора Януковича.

Про це заявив заступник голови комітету Верховної Ради з протидії та запобігання корупції Віктор Чумак.

Однак депутат зазначив, що заслуховувати голову НБУ є сенс тільки в тому разі, якщо вона готова розповісти подробиці угоди і дати інформацію, яка допоможе слідству.

"Давайте викличемо Гонтареву, і вона скаже - так, я працювала, була така компанія. Якщо Гонтарева може пролити світло на цю історію, то її потрібно викликати ", - наголосив Чумак.

На думку політика, серед нинішніх керівників країни не тільки Гонтарева співпрацювала з чиновниками колишнього режиму.
"Ренесанс Капітал", у якому працювали Насіров, Білоус, Данилюк, купа людей, які сьогодні при владі, обслуговував інтереси чиновників того ж режиму. Наша країна настільки пов'язана з минулим. А Порошенко навіть був міністром в уряді Азарова ", - заявив Чумак.

Нагадаємо, ЗМІ з'ясували, що компанія "Інвестиційний капітал Україна", яка належала Валерії Гонтаревій , 2013 року придбала для кіпрських компаній валютні ОВДП Мінфіну на суму понад мільярд доларів. Цінні папери були розміщені в Ощадбанку. Згодом виявилося, що ці компанії мають стосунок до екс-глави НБУ Сергія Арбузова, якого Генпрокуратура підозрює в розкраданні коштів. А кошти, на які купували облігації, найімовірніше корупційного походження і виведені з України в офшорні зони.

За словами члена комітету парламенту щодо запобігання корупції Юрія Дерев'янка, цінні папери, які придбавала компанія Валерії Гонтарєвої, "робилися" Януковичем для Януковича, тобто мали величезну відсоткову ставку, більшу, ніж ринкова в доларах". Фінансовий брокер не міг не розуміти, що бере участь в операціях з ознаками корупції.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Гонтарева проллє світло на кошти Януковича, її потрібно викликати в парламент - Віктор Чумак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути