Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2016 15:54

Акція "Тарифний спротив" зібрала понад 19,5 тис. підписів

Сьогодні, 20 жовтня, в 11 містах України (Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі, Житомирі, Вінниці, Сумах, Запоріжжі, Хмельницкому, Мариуполі) проходить мирна акція протесту "Тарифний спротив".

 

За словами активістів, які працюють у наметах руху, головна мета акції - пояснити українцям, що тарифи підвищили незаконно, і запропонувати їм підписати маніфест із вимогами до уряду, прем'єра і президента щодо зниження ціни на газ і тепло для населення. За даними координаційного центру акції, зібрали понад 19700 підписів.

Маніфест розробила громадська організація "Публічний аудит" під керівництвом Максима Гольдарба. Ініціатор її голова політради "За життя" нардеп Євгеній Мураєв.

 

Активісти стверджують, що підписати маніфест можуть ті, в чиєму місті не провели акцію. Для цього достатньо зайти на сайт http://www.tepla.net.ua. Там можна ознакойомитися з експертними доказами того, що ціна на газ необґрунтована, а комунальні тарифи – незаконно завищені.

Як говорить Мураєв, організатори планують боротися до реального результату – зниження комунальних тарифів. Депутат розробив і 19 жовтня зареєстрував у парламенті законопроект №5290 про внесення змін до закону України про ринок природного газу.
"Цей законопроект визначає пріоритети: газ власного видобутку слід використовувати на потреби українців; а його ціну - формувати справедливо і прозоро, - пояснив Мураєв. - Ціна видобутку і виробництва, плюс ціна доставки, плюс не більш як 10% прибутку на розвиток. Нам не потрібні напівміри і подачки. Ми маємо зупинити процес тарифного рабства, для якого немає іншого слова, крім "геноцид".

Зараз ви читаєте новину «Акція "Тарифний спротив" зібрала понад 19,5 тис. підписів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути