середа, 08 травня 2013 13:19

Як заробляти на виготовленні іграшок з шерсті?
8

Мешканка Харкова Олена Федоряк за три роки зробила двісті іграшок із шерсті. Серед них коти, собаки, миші, герої мультфільмів "Злюки-бобри", "Льодовиковий період", "Корпорація монстрів" та інші.

Валяти із шерсті почала випадково.

"Побачила в інтернеті вироби із шерсті. Так сподобались, що захотіла спробувати. Передивилась відео й пішла купувати шерсть для валяння та голки. Знайти було важко, вибір малий. Тому купила першу-ліпшу шерсть і згребла в магазині все голочки, які у них були. Тоді ще не сильно розбиралась в них. А голочки розрізняються за номерами, товщиною леза, кількістю граней і зарубок на них, тому застосовуються вони на різних етапах валяння і дають різні ефекти", - каже.

Першу іграшку зробила за один день.

"Це була собачка висотою в п'ять сантиметрів. Я тиждень приступала до роботи над нею, а зробила так швидко. Зараз бачу, що вона не так ідеальна як теперішні іграшки, але вважаю її своїм талісманом. Не продам її за будь-які гроші", - розповіла Федоряк

Олена робить іграшки на замовлення.

"Спочатку пошуками клієнтів доводилося займатися самій. Розміщувала фотографії своїх робіт на різних форумах, сайтах, пов'язаних з хенд-мейд. Але зараз вже люди самі знаходять мене. Не забуду ніколи перше замовлення. Це ведмедик. Зробила його за пару днів. Ціну не пам'ятаю. Доводилось робити з шерсті фотоапарати та єдинорога. Він був висотою в тридцять-сорок сантиметрів, на дротяному каркасі й з ретельним опрацюванням усіх м'язів. А фотоапарат замовила жінка у подарунок чоловіку. Він сам фотограф й хотіла йому подарувати щось особливе", - зазначила Олена.

Федоряк покинула роботу бухгалтером й займається іграшками.

"Вісім років пропрацювала й зрозуміла, що це не моє. За іграшку беру від 300 гривень й більше. Все залежить від розміра й складності. Щотижня маю нове замовлення", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Як заробляти на виготовленні іграшок з шерсті?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути