Ексклюзиви
субота, 30 серпня 2014 11:20

Як супермаркети дурять українців, щоб продати російські товари

Як супермаркети дурять українців, щоб продати російські товари

Щоб збути російські товари, супермаркети продають їх по акційній ціні, приховують імпортера і адресу виробничих потужностей. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла киянка Вікторія Соколова, яка з квітня бере участь у бойкоті російської продукції.

"З квітня наша сім'я не купую нічого російського і закликає до цього усіх, - говорить Вікторія. – До бойкоту вже долучилися усі наші родичі і сусіди. Досить фінансувати окупантів і дозволяти робити це іншим".

За спостереженням Соколової, російські товари з полиць столичних супермаркетів не зникають.

"Російські підгузники, порошки, каву і шоколад продовжують завозити в Україну, - каже Соколова. – Супермаркети роблять на них великі знижки. Деякі товари продають майже по собівартості, деякі по акції. Наприклад, другий товар у чеку віддають за півціни. Зараз у більшості київських супермаркетів знизили ціни на порошки Ariel і Persil, на миючі засоби Dreft, Sarma, шампуні Timotei, Shamtu, Syoss, Elseve".

У кількох столичних маркетах по 5.5-6 грн розпродують батончики Snickers, Mars, Bounty, Nuts. Їхня ціна до акції становила 8-9 грн.

"На жаль, багато хто дуже полюбляє ці батончики і не може від них відмовитися, - розповідає Соколова. - Невже спокуса настільки велика? Хіба немає у нас смачного і якісного вітчизняного шоколаду? Звісно, є! Те саме з чаєм та кавою. На 3-5 гривень спустили ціну на чаї Майський, Лісма, Lipton, Принцеса Нурі, Принцеса Ява, каву Жардін, Карт Нуар, напої Несті, Nesquik та Maccoffe. Люди купують їх, бо вартість інших напоїв пішла угору через курс долара. Різниця у ціні для багатьох тепер стала відчутна. Якщо упаковка іншого чаю коштує 20 гривень, то Грінфілд чи Тесс можна придбати за 13-14. В одному з супермаркетів покупцю кави Roberto Totti другу пачку дають у подарунок за 1 копійку".

Регулярно на 2-3 гривні спускають ціну на пиво Балтика, Білий Ведмідь, Золота бочка і Невське.

"Купуючи продукти чи побутову хімію, треба бути уважним, - пояснює Соколова. – Звертайте увагу не тільки на штрих-код, але й на те, звідки імпортують той чи інший товар. Є марки чаю, кави і шампунів, які виробляються не тільки у Росії, але й у Польщі чи Румунії. Деякі магазини вдаються до хитрощів і поруч з ціною на російські товари пишуть іншу країну-виробника. Не дозволяйте себе обманути".

Зараз ви читаєте новину «Як супермаркети дурять українців, щоб продати російські товари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути